Consensus utbildningar

Coaching

Coaching är ett effektivt sätt att utvecklas både professionellt och personligt, och medvetet jobba utifrån mål som du själv utformat och vill nå.

Om du vill ha förändring är coaching ett bra alternativ. Coachen lyssnar, ställer relevanta frågor och ger feedback som hjälper dig att sätta upp konkreta mål och delmål, och att hitta bästa sätten att nå dessa. Att bli coachad kräver en aktiv insats av dig och du behöver vara beredd på att utforska och utmana dig själv.

Genom coachingen kan du bli medveten om dina egna känslor, beteenden och handlingar – och få stöttning i att förändras och utvecklas. Det är ett kraftfullt och spännande sätt att medvetet sätta upp och jobba mot mål som du själv vill uppnå i livet.

 

När är coaching ett bra alternativ?

Coaching passar till exempel om du:

– är ny i en ledarroll och vill ha stöttning för att hitta rätt i ditt ledarskap.

– är chef eller HR och har en medarbetare som inte fungerar på jobbet. En coach kan hjälpa personen att se och förstå sina beteenden och få verktyg att agera på mer funktionella sätt, eller inse att arbetsplatsen inte är rätt plats för hen.

– är vilsen i arbetslivet – eller livet i stort – och behöver hitta mål, riktning och balans.

 

Coaching är inte att likställa med terapi, i vilket det förflutna bearbetas. I stället jobbar man i coaching med nuet och framtiden utifrån mål och riktning.

 

Upplägg – så fungerar coaching

Ofta köper du ett paket som innehåller ca 5 tillfällen. Vissa behöver fler tillfällen och då är det enkelt att utöka med det antal träffar som krävs för att nå målet.

Första tillfället ses du och coachen på plats, vanligtvis hos oss i Örebro. De följande träffarna gör ni själva upp om ni ses på plats eller digitalt. I slutet av varje träff bokar du och coachen nästa tillfälle på en tid som passar er båda. Träffarna omfattar vanligtvis 1-1,5 timmar.

Coaching kan genomföras både individuellt och i en arbetsgrupp.

 

Våra coacher

Hos finns flera utbildade coacher med olika specialområden. Oavsett om du behöver en coach inom ledarskap, förändringsarbete, beteendeförändring hos medarbetare, hälsoutveckling eller balans i (arbets-) livet eller stress har vi erfarna coacher som kan stötta dig.

 

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med ett coachingupplägg. Hör av dig till oss på academy@consensus.nu eller ring Maja på 070-287 46 46.

Intresse

 

Har du en fråga?

Fyll i formuläret eller ställ din fråga
direkt till Håkan så hjälper vi dig.

Kontakt

Håkan Pettersson
Försäljningschef
hakan.pettersson@consensus.nu
070-611 38 50