1

Utbildningar för dig

El för mekaniker – påbyggnadsutbildning: Elscheman och felsökning

– Lär dig använda elritningar och elscheman för att felsöka

För att kunna arbeta säkert med maskinanläggningar, minska onödiga stopp och snabbt komma igång om något stannat behöver du ha kunskaper i felsökning. I den här påbyggnadsutbildningen får du som mekaniker eller reparatör förutsättningar att självständigt kunna använda elritningar och elscheman för att felsöka. 

I den här utbildningen får du kunskaper om maskinanläggningars komponenter och sambandet mellan dem, samt hur elscheman och elritningar är utformade, de symboler som används och hur du går till väga för att felsöka. Under utbildningen varvas teoretiska genomgångar med praktiska övningar där du övar upp din förmåga att läsa, tolka och felsöka utifrån elscheman. 

 

Utbildningens innehåll

Elscheman och elritningar

Få kunskaper och färdigheter i att läsa och tolka olika elscheman och elritningar samt ökad insikt i hur systemets olika delar påverkar varandra.  

Elsymboler och deras funktion

Få kunskap om elsymboler för att öka förståelsen för de komponenter som ingår i maskinanläggningar samt hur de fungerar tillsammans för att bilda en fungerande enhet.  

Felsökning

Lär dig felsökning utifrån elscheman, söka trolig orsak efter felkoder och felbeskrivning. 

Praktiska övningar

Genomför praktiska övningar där teoretiska kunskaper tillämpas i verkliga scenarier.   

 

Bygg på din kompetens om elscheman och felsökning 

Den här utbildningen ger dig fördjupad kunskap i att läsa och tolka elscheman och elritningar samt en gedigen förståelse för hur maskinanläggningars olika komponenter samverkar. Denna kunskap är avgörande för att du på ett säkert och effektivt sätt ska kunna felsöka och åtgärda problem, förebygga framtida olyckor och förbättra arbetsflödet. Ta steget och investera i dig själv för att bygga på din kompetens och därmed bidra till en mer säker och hållbar arbetsmiljö för dig själv och dina kollegor! 

 

Målgrupp 

Den här utbildningen riktar sig till dig som har genomgått utbildningen El för mekaniker – 5 dagar, är mekaniker eller reparatör och vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom elscheman och felsökning.  

 

Information om utbildningen
Längd 2 dagar
Pris 11 500 kr. *
Plats Örebro
Tid 8:30-16:00
* Pris anges exkl. moms
Frukost, lunch och utbildningsmaterial ingår.

Produktionstekniker

Få verktyg för att effektivisera produktionsflödet

Längd: 13 dagar

Ort: Örebro

Pris: 45 500 kr.

Datum på förfrågan

Läs mer och boka >

Ritningsläsning Grund

Tolka och hitta felavvikelser i maskinritningar

Längd: 2 dagar

Ort: Örebro

Pris: 12 500 kr.

Kursdatum: 08 - 09 okt

Läs mer och boka >

Elsäkerhet

Agera säkert i och vid elektriska anläggningar

Längd: 1 dag

Ort: Örebro

Pris: 5 200 kr.

Kursdatum: 23 sep

Läs mer och boka >

!

Vill ni ha er egen utbildning?

Alla våra utbildningar går att få företagsanpassade. Vi har stor vana av att skräddarsy både långa och korta utbildningar utifrån behov och önskemål. Läs mer om våra anpassade utbildningar.

Upptäck vilka möjligheter som finns >