Lediga tjänster

Hållbarhetsstrateg

Örebroporten Fastigheter AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. Vår affärsidé är att aktivt utveckla miljöer som stärker Örebro. Bolaget ägs av Örebro Rådhus AB och förvaltar en uthyrbar area om cirka 360 000 kvm. Örebroporten erbjudet ett rikt utbud av lokaler till verksamheter med lokalisering i Örebro kommun. Vi har både gammalt och nytt i vårt bestånd och strävar efter att skräddarsy lokaler efter kundens behov. Örebroporten har en liten, spänstig och väl sammansvetsad organisation med 40 medarbetare. Vår arbetsplats finns på Orvar Bergmarks Plats 2B. Läs mer på www.orebroporten.se.

Vill du vara del i utvecklingen av Örebro? Örebroporten har ett spännande uppdrag med många utmanande projekt där vi deltar i byggandet av morgondagens Örebro. Som medarbetare hos oss erbjuds du en unik möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett kreativt och framåtsiktande företag.

Om rollen

Som hållbarhetsstrateg kommer du arbeta med att ta fram vår hållbarhetsstrategi och policy som du också får ett ansvar för att implementera. Du driver våra hållbarhetsprocesser utifrån tre perspektiv; miljö, ekonomi och socialt och att säkerställa vår hållbarhetsredovisning.

Inledningsvis är ditt fokus vår hållbarhetsredovisning men vi ser också att du arbetar med flera olika projekt som till exempel grön resplan, avfallshantering, material- och miljöåtervinning och ökad användning av ekotjänster. Du kommer också ansvara för miljöinventering och miljöklassning. Under kommande år kommer du arbeta med ny styrmodell och dess indikatorer för Agenda 2030.

Du blir en resurs med stor kunskap om hållbarhetsfrågor och jobbar tvärfunktionellt i organisationen. Du är motor och katalysator i dessa frågor där du motiverar och entusiasmerar chefer och kollegor. I rollen ingår också omvärldsbevakning, kompetenshöjande aktiviteter för våra medarbetare och samarbete med externa aktörer.

Som hållbarhetsstrateg ingår du, tillsammans med fastighetsstrateg och arkitekt i utvecklingsenheten och rapporterar till VD.

Vår kandidat

Vi söker dig med akademisk examen med samhälls- eller naturvetenskaplig inriktning eller med motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet, gärna från både operativt och strategiskt arbete rörande energi, klimat eller miljö. Du har goda kunskaper om behov av insatser för minskad klimatpåverkan.

För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha en pedagogisk ådra, vara skicklig på att samarbeta och ha en mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. Du är självgående och strukturerad och ser en tjusning med att arbeta med både operativa och strategiska frågor. Du drivs av utvecklingsfrågor i allmänhet och hållbarhetsfrågor i synnerhet.

Varför Örebroporten?

Är du intresserad av att arbeta i ett företag som tar ansvar för samhälle, kunder och medarbetare? Vill du jobba i ett företag som dessutom tänker långsiktigt och hållbart? Då kan Örebroporten vara rätt för dig.

Organisationen är platt för att ge individen stora möjligheter till initiativ och kreativitet. Vi tänker på hela människan och det är viktigt för oss att våra medarbetare känner att de har en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi brinner för inspirerande och nytänkande lösningar som kommer kunder och samhälle till nytta.

Vi har idag Örebros mest mångfacetterade och intressanta fastighetsbestånd och har ett spännande uppdrag i kommunkoncernen då vi ansvarar för många av kommunens utvecklingsprojekt. Vi vill nu växla upp och ta ett ännu större ansvar för vår klimatpåverkan. Vill du lotsa oss vidare på den resan?

Ansökan

Vi samarbetar med Consensus. Frågor besvaras av Lena Ahlin, 070-374 34 94 och Lena Ottaway, 070-547 36 00. Urval och intervjuer sker löpande så registrera din ansökan på www.consensus.nu så snart som möjligt, dock senast den 25 mars.

Välkommen!