Lediga tjänster

Driftingenjör

Örebroporten Fastigheter AB är ett helägt kommunalt fastighetsbolag. Vår affärsidé är att aktivt utveckla miljöer som stärker Örebro. Bolaget ägs av Örebro Rådhus AB och förvaltar en uthyrbar area om cirka 360 000 kvm. Örebroporten erbjudet ett rikt utbud av lokaler till verksamheter med lokalisering i Örebro kommun. Vi har både gammalt och nytt i vårt bestånd och strävar efter att skräddarsy lokaler efter kundens behov. Örebroporten har en liten, spänstig och väl sammansvetsad organisation med 40 medarbetare. Vår arbetsplats finns på Orvar Bergmarks Plats 2B. Läs mer på www.orebroporten.se.

Vill du vara del i utvecklingen av Örebro? Örebroporten har ett spännande uppdrag med många utmanande projekt där vi deltar i byggandet av morgondagens Örebro. Som medarbetare hos oss erbjuds du en unik möjlighet till spännande projekt och mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett kreativt och framåtsiktande företag.

Om rollen

Din dag som driftingenjör är mångfacetterad och du är en viktig kugge i vårt energiarbete. Du blir en av experterna som tillfrågas i energifrågor vid projekteringar av ny- och ombyggnader och vid drift av våra fastigheter. Du stöttar drifttekniker i driftsystemen och har fokus på energiförbrukning i kombination med komfort. Du kommer med innovativa och nytänkande lösningar kring fastighetstekniska installationer och i samråd med kollegorna inom projekt, fastighet och drift beslutar ni om kostnadseffektiva energibesparande åtgärder. Du arbetar också aktivt med våra driftentreprenörer för att driften av våra fastigheter skall bli så effektiv som möjligt med inriktning på optimering av energianvändningen.

Som del av din tjänst kommer du som energicontroller arbeta med att ta fram och följa upp mål, hitta avvikelser med fokus på att jaga effekt, kontrollera och analysera förbrukningen.

Som driftingenjör tillhör du driftavdelningen och rapporterar till driftchef. Inom drift är vi 17 medarbetare som arbetar som drift-, lås-, säkerhetstekniker och fastighetsreparatörer. Du möts av gedigen kompetens, stolthet och nära till skratt. Förutom medarbetarna inom drift kommer du arbeta nära förvaltare och projektledare.

Vår kandidat

Vi söker dig som är ingenjör inom fastighet/energi/miljö eller har motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt och som vill vara med och göra klimatavtryck. Du har goda kunskaper om fastigheters tekniska system och erfarenhet av att ta fram statistikrapporter och analysera mediaanvändning och dess kostnader. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och B-körkort. Har du ett särskilt intresse för solenergi är det meriterande.

Som person är du utåtriktad och trivs med att arbeta strukturerat. Eftersom tjänsten innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du är social och kommunikativ och har lätt för att skapa förtroende. Du kan entusiasmera andra, samtidigt som du är framåtdrivande och vill se resultat i verksamheten.

Eftersom statistik och analys är ett viktigt verktyg i ditt arbete, behöver du som söker vara vass på siffror. Vi tror även att du har ett stort intresse för miljö och hållbarhetsfrågor.

Varför Örebroporten?

Är du intresserad av att arbeta i ett företag som tar ansvar för samhälle, kunder och medarbetare? Vill du jobba i ett företag som dessutom tänker långsiktigt och hållbart? Då kan Örebroporten vara rätt för dig.

Organisationen är platt för att ge individen stora möjligheter till initiativ och kreativitet. Vi tänker på hela människan och det är viktigt för oss att våra medarbetare känner att de har en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi brinner för inspirerande och nytänkande lösningar som kommer kunder och samhälle till nytta.

Vi har idag ett av Örebros mest intressanta fastighetsbestånd och har ett spännande uppdrag i kommunkoncernen då vi får möjlighet att arbeta med flertalet av kommunens utvecklingsprojekt.

Ansökan

Vi samarbetar med Consensus. Frågor besvaras av Lena Ahlin, 070-374 34 94 och Lena Ottaway, 070-547 36 00. Urval och intervjuer sker löpande så registrera din ansökan på www.consensus.nu så snart som möjligt, dock senast den 25 mars.

Välkommen!