Lediga tjänster

IT-chef

Linde Material Handling är en av världens ledande tillverkare av truckar. Sedan 2006 tillhör Linde KION Group, världens näst största tillverkare av truckar och en ledande leverantör av automationslösningar för intralogistik. Världen runt jobbar över 13 000 personer för Linde.
I Sverige har vi ca 500 anställda varav ca 270 servicetekniker. Det svenska huvudkontoret samt centrallager ligger i Örebro. Regionkontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro samt Örnsköldsvik och ett tjugotal verkstäder är spridda runtom i landet.

Linde Material Handling AB står i begrepp att insourca sin IT-verksamhet. Nu får du chansen att utvecklas i ledarrollen med ansvar för att bygga upp din egen avdelning. Du kommer till ett välmående, familjärt företag som präglas av ambition och tillväxt.

Om rollen

Som IT-chef får du ett övergripande ansvar för bolagets IT-styrning, IT-strategi, infrastruktur, applikationer och IT-support. Ett av dina första uppdrag blir att rekrytera din avdelning samt kartlägga verksamhetens önskemål och behov för att kunna tillgodose en fullgod IT-service. Med ett coachande förhållningssätt motiverar och engagerar du dina medarbetare att vidareutvecklas i sina respektive roller.

En prioriterad uppgift blir att ta fram samt implementera en ny IT-strategi samt utveckla struktur och processer som möter den fortsatta tillväxten samt att arbeta verksamhetsnära med våra olika regionskontor. Du kommer att fungera som länken mellan den svenska och internationella IT-organisationen och får ansvar för att rulla ut internationella projekt lokalt i Sverige, men även att driva egna lokala projekt i Sverige.

Placeringsort är på det svenska huvudkontoret i Örebro och du kommer att vara en del av KIONs internationella IT-organisation. Du har ett nära samarbete med ekonomichefen lokalt men rapporterar till Senior Director IT KION EMEA Nordics som är placerad i England.

Vår kandidat

Det här är en roll som för dig som har flera års erfarenhet av en ledande roll inom IT såsom IT-chef/ansvarig, teamledare eller projektledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva infrastrukturutveckling och infrastrukturprojekt. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet och du behärskar engelska i både tal och skrift. Internationell erfarenhet samt kunskaper om SAP är värdefulla.

Som person är du utvecklingsorienterad, van att driva förändring och har ett strategiskt förhållningssätt. Du har ett serviceorienterat mindset och arbetar för att ge användarna ett optimalt IT-stöd. Du är också en coachande ledare som drivs av att se dina medarbetare växa.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Consensus. För mer information är du välkommen att kontakta Alexander Wallnäs tel 072-600 64 48 eller Lena Ottaway 070-547 36 00. Vi ser fram emot din ansökan på engelskawww.consensus.nu senast 20 mars.