Lediga tjänster

Redovisningsekonom

Om företaget

Stoneridge genomsyras av en positiv atmosfär där du som anställd ges stor frihet att påverka och forma din arbetssituation och dina arbetsuppgifter. Vi tror på att ständigt utveckla oss – att hela tiden bli lite bättre, korta beslutsvägar och en genuin laganda. Förmånsportal, hälso- och friskvårdsbidrag och trygga anställningsförhållanden ser vi som en självklarhet för våra anställda.

Om rollen

I rollen som Redovisningsekonom kommer du ingå i ett europeiskt finans-team som finns på fyra olika orter; Dundee, Tallinn, Solna och Örebro. I Tallinn har vi ett redovisningscenter som sköter den löpande redovisningen (fakturor, betalningar, påminnelser etc.) åt de flesta Stoneridge företagen i Europa. I Solna finns chefen för Finans Europa samt 3 personer som arbetar som controllers. I Örebro finns Finance Manager Sweden & UK som tillsammans med en redovisningsekonom med placering i Örebro och en redovisningsekonom i Dundee ansvarar för redovisningen för våra svenska bolag och viss del Europa. Vår redovisningsekonom i Örebro kommer gå vidare till nya utmaningar varför vi söker hans efterträdare.

I din roll kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

  • Arbete med månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Betalningar och likviditetsprognoser
  • Finansiell rapportering och årsredovisning
  • Momsredovisning och skatter
  • Statistikrapportering, utredning och projekt

Förutom ovanstående ingår även, som en del av tjänsten att arbeta som produktions controller. I detta ingår framtagande och analys av ekonomiska rapporter samt att vara ett stöd till verksamheten i Örebro i ekonomiska frågor.

Vår kandidat

Rollen är självständig men för att bli framgångsrik hos oss är det viktigt att du uppskattar att samarbeta med många olika personer och har lätt för att skapa goda relationer. Din positiva inställning och starka engagemang bidrar till vår goda arbetsmiljö. Du uppskattar att ta egna initiativ och har ett eget inre driv. Ditt arbetssätt präglas av struktur, noggrannhet och att hålla deadlines. Vi söker dig som är civilekonom med minst 3 års erfarenhet inom redovisning, gärna från tillverkande industri. Rollen innefattar många kontaktytor både i Sverige och internationellt. Därför är det viktigt att du känner dig bekväm med att arbetsspråket kan vara på såväl svenska som engelska. Du är van att arbeta med större komplexa system och känner dig bekväm med Excell.

Känner du dig redo för ett nästa steg i karriären? Vill du utvecklas i en amerikansk koncern och, förutom redovisning arbeta med produktions-controlling? Då kan detta vara ditt nästa steg.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Consensus. Frågor besvaras av Lena Ahlin på telefon 070-374 34 94. Din ansökan registrerar du på www.consensus.nu så snart som möjligt, dock senast den 4 mars.

Välkommen!